wtorek, 13 stycznia 2015

Parówki sojowe z kaszą jaglaną i fasolką

Czasami zdarza mi się, że nie mam czasu na pełnowartościowy i zdrowy obiad, więc sięgam coś na szybkiego. Parówki, kasza, która była ugotowana wcześniej i fasolką - tworzą niezłe trio. Syte i pyszny posiłek, a na dodatek robi się go błyskawicznie. :)




Składniki:


Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy parówki. Gotujemy ok. 5 minut, aby były ciepłe. Na patelni z olejem wrzucamy mrożoną fasolę i dusimy pod przykryciem, aż się rozmrozi. Pod koniec smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane parówki przekładamy na patelnie i smażymy pod przykryciem ok. 5 minut na małym gazie.  W mikrofali podgrzewamy kaszę jaglaną (jesli została wcześniej ugotowana). Usmażoną fasolkę i parówki przekładamy wraz z kaszą jaglaną na talerz. Parówki można polać ketchupem.

Smacznego!


9 komentarzy:

  1. Rzeczywiście obiad błyskawiczny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Za paróweczki podziękuję, ale resztę obiadku chętnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. te parówki trochę mnie nie przekonują. ;D
    ale narobiłaś mi apetytu na fasolkę. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda to smacznie, ale ja wiem, że już nigdy nie zjem parówki sojowej xd

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam, chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smacznie ;) ciekawa jestem smaku tych parówek ;)

    OdpowiedzUsuń