Składniki:
- 2 parówki sojowe classic
- 1/4 opakowania mrożonej fasolki
- 1/4 ugotowanej kaszy jaglanej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy parówki. Gotujemy ok. 5 minut, aby były ciepłe. Na patelni z olejem wrzucamy mrożoną fasolę i dusimy pod przykryciem, aż się rozmrozi. Pod koniec smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane parówki przekładamy na patelnie i smażymy pod przykryciem ok. 5 minut na małym gazie. W mikrofali podgrzewamy kaszę jaglaną (jesli została wcześniej ugotowana). Usmażoną fasolkę i parówki przekładamy wraz z kaszą jaglaną na talerz. Parówki można polać ketchupem.
Smacznego!
Szybko i smacznie :-)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście obiad błyskawiczny :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńZa paróweczki podziękuję, ale resztę obiadku chętnie ;)
OdpowiedzUsuńte parówki trochę mnie nie przekonują. ;D
OdpowiedzUsuńale narobiłaś mi apetytu na fasolkę. ;)
Smacznie i szybko :)
OdpowiedzUsuńWygląda to smacznie, ale ja wiem, że już nigdy nie zjem parówki sojowej xd
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam, chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie ;) ciekawa jestem smaku tych parówek ;)
OdpowiedzUsuń