Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 3 łyżki nasion słonecznika
- 3 łyżki siemię lnianego
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki orzechów ziemnych
- 1/2 szklanki rodzynek
- 3-4 łyżki miodu naturalnego
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy płatki, nasiona słonecznika, siemię lniane, wiórki kokosowe i orzechy. Wszystko mieszamy, dodajemy miód i ponownie mieszamy. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy zawartość i pieczemy przez 20-25 minut w 170 stopniach, mieszając co ok.5-8 minut, ponieważ granola szybko się przypala. Po upieczeniu i wystudzeniu dodajemy rodzynki i mieszamy. Przekładamy do szklanego słoika lub metalowej puszki.
Smacznego!
Wygląda przepysznie :) Mam podobnie wyglądającą w domu, ale z innych składników :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam granolkę, najbardziej z jogurtem lub kefirem :-)
OdpowiedzUsuńdomowa granola- mega!
OdpowiedzUsuńDomowa granola to jest to ;-)
OdpowiedzUsuńNA pewno jest pyszne... ale musiałbym zjeść takich posiłków z 10 bym się najadł :D
OdpowiedzUsuńDomowe musli jest zdecydowanie najlepsze!
OdpowiedzUsuńTeż nie wierzę w te kupne granole, jakoś mnie nie przekonują
OdpowiedzUsuńja podobnie - od dawna się przymierzam, aż w końcu zrobię;) Zachęcające zdjęcia!
OdpowiedzUsuńcuuudo! <3
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDomowa granola to jest to uwielbiam je :), te kupne są tragiczne i napakowane chemią.
OdpowiedzUsuńdomowa najlepsza!
OdpowiedzUsuńDomowa granola najlepsza pod słońcem. :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę sobie takie zrobić, tylko zamiast miodu użyję syropu z agawy :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie jej formy i postaci. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam. W sumie to dawno już granoli nie jadłam. Chyba czas do niej wrócić.
OdpowiedzUsuńNie ma to jak solidny zapas domowej granoli w kuchennej szafce :)
OdpowiedzUsuńteż robię granolę :) już nie pamiętam kiedy jadłam zwykłe musli ze sklepu
OdpowiedzUsuńale pyszności! zachęciłaś mnie, jutro biorę się za granolę!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wspaniałości!
OdpowiedzUsuń