Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- zioła prowansalskie
- pieprz
- 100g mrożonego trio warzywne
- 50g mrożonej fasolki szparagowej
- 3 plasterki dojrzałego awokado
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Do gotującej się wody wrzucamy filet i gotujemy ok. 8-10 minut (zależy od wielkości mięsa). W oddzielnym garnku na rozetce specjalnej do gotowania na parze wrzucamy warzywa i gotujemy na al dente (ok.5 minut). Awokado kroimy na plasterki. Ugotowany filet z kurczaka i warzywa przekładamy na talerz. Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek.
Smacznego!
Smacznie, zdrowo i kolorowo...idealnie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i kolorowy obiadek :-)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam tak przygotowanej piersi... A to przecież samo zdrowie!
OdpowiedzUsuńTaki obiad w sam raz dla mnie...
OdpowiedzUsuńWarzywa wyglądają przepysznie, awokado także uwielbiam, ale tym kurczakiem bym pogardziła :P
OdpowiedzUsuńZdrowiej być nie mogło ;)
OdpowiedzUsuńfajny blog
OdpowiedzUsuń- http://laninatosia.blogspot.co.uk/
Zdrowo i fit :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jedzonko. ;)
OdpowiedzUsuńZdjęcia mmm co jedno to piękniejsze :D
OdpowiedzUsuńjem bardzo podobne danie na obiad, z tym że pierś kurczaka piekę bez tłuszczu w piekarniku :) ale gotowany jest na pewno bardziej soczysty ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie obiadki :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj robię, zaraz idę po składniki. Do tego zrobię makaron ;)
OdpowiedzUsuńIle ma kcal ? 120g miesa plus 2 dítě marchewki i 120g mieszkaniu mrozonej
OdpowiedzUsuń