Składniki:
- 400g jogurtu greckiego
- 1 jajko
- 4 łyżki budyniu śmietankowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki puree z dyni
- kilka kropli aromatu pomarańczowego
- garść rodzynek + mąka do obtoczenia
Sposób przygotowania:
Do miski dodajemy jogurt i wbijamy jajko. Miksujemy i stopniowo dodajemy cukier, budyń, puree z dyni i aromat pomarańczowy. Na końcu dodajemy obtoczone w mące rodzynki i mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do natłuszczonego naczynka żaroodpornego. Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawiamy przy uchylonym piekarniku do wystudzenia.
Smacznego!
taki serniczek zjadłabym z chęcią :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam dyniowe wypieki! mniam!
OdpowiedzUsuńFajnie odchudzony sernik!
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńLekko i smacznie, tak najlepiej :))
OdpowiedzUsuńŚwietny sernik, dodatek dyni bardzo fajnie współgra z całością :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na serniczek :-)
OdpowiedzUsuńZ każdego sera i nie tylko ;-) Też uwielbiam serniki i wszelkie wariacje na ten temat, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPiękny ma kolor, z chęcią bym zjadła kawałek :)
OdpowiedzUsuńwspaniały! a ten kolor... mniam mniam!
OdpowiedzUsuńMogę kawałeczek do kawy? :))
OdpowiedzUsuńświetny post
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga jeśli się spodoba zapraszam do obserwacji .
- http://laninatosia.blogspot.co.uk/
Ciekawa propozycja:)
OdpowiedzUsuńtalerzyk w różyczki!!! pamiętam taki z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńCUDO!
OdpowiedzUsuńsernik zaraz za szarlotką jest moim ulubionym ciastem...z dynią nigdy jeszcze nie robiłam, ale wygląda zachęcająco i zapisuję przepis do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, wypróbowałam i jest bardzo łatwy i baaardzo smaczny - dziękuję!
OdpowiedzUsuń