Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 3 łyżki puree z dyni
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Kaszę płuczemy i gotujemy w 1 szklance gotującej się wody. Po ugotowaniu odkładamy do wystudzenia. Do miseczki dodajemy kaszę, puree, skrobię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Kotleciki podane z sałatką:
- 1 pomidor
- garść rukoli
- 2 plastry wędliny drobiowej
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Smacznego!
Bardzo fajnie wygladają <3 !
OdpowiedzUsuńpo prostu rewelacja! uwielbiam połączenie dyni i kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńMoje smaki <3
OdpowiedzUsuńNa piątek idealne ;)
OdpowiedzUsuńChyba jutro to będę jadła :D - super przepis
OdpowiedzUsuńcieszę się, że znowu mamy dynię! :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis i pyszne danie.
OdpowiedzUsuńjuż wiem, co zrobię na obiad :D
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, muszę wypróbować przepis. :)
OdpowiedzUsuńGratuluję pomysłu i zaangażowania !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pycha. Podobno kasze dobrze podprażyć na suchej patelni, wtedy zmienia właściwości na jeszcze bardziej korzystne:)
OdpowiedzUsuń