Składniki:
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki ricotty
- 1 jajko
- 30 ml wody
Sposób przygotowania:
Jajko oddzielamy i ubijamy białko na sztywną pianę z szczyptą soli. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Smażymy na odrobinie tłuszczu.
Takie placuszki są niesamowicie delikatne! Cudo :)
OdpowiedzUsuńpewnie były bardzo delikatne :)
OdpowiedzUsuńświetne placuszki i do tego bezglutenowe!! :)
OdpowiedzUsuńSmakowitości! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie wyszły :) !
OdpowiedzUsuńjedne z moich ulubionych <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam placki z ricotty :) Wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńO MNIAM!!!<3
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają i w moim guście...zrobię z mąką jaglaną i podzielę się smakiem pozdrawiam
OdpowiedzUsuńidealne, bezglutenowe, będą moje :D
OdpowiedzUsuńŚwietne te placki :) Jest ricotta więc będą i placki :)
OdpowiedzUsuńTak, środkowy chleb jest na zakwasie :) Zgadłaś ale tylko w połowie :) Bułki również są na zakwasie :) Ale i tak gratuluję :)
Dzięki. :))
UsuńTo świetnie! Się pieczę na zakwasie, się wie. heheh żart xD
Częstuję się :-)
OdpowiedzUsuńPlacuszki z ricotty, yey *.* pięknie podane!
OdpowiedzUsuń