sobota, 24 stycznia 2015

Omlet gryczany z parówkami sojowymi

Świetna propozycja na śniadanie, ale również jako lekką kolację. Poniżej prezentuję omlet z mąki gryczanej z dodatkiem parówek sojowych. :)



Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 2 parówki sojowe śniadaniowe
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy trzepaczką na puszystą masę. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Kroimy parówki i dodajemy do masy wraz z solą i pieprzem. Na rozgrzewaną patelnię na 1 łyżeczce oliwy smażymy omleta na małym ogniu. Jak zetną się boki o przykrywamy przykrywką i smażymy, aż omlet dokładnie będzie usmażony.

Smacznego!


11 komentarzy:

  1. Ciekawe śniadanie, w sam raz na weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, w sumie fajna opcja innego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie odmówiłabym takiego omletu na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. spróbuje napewno

    Zapraszam na mojego bloga jeśli się spodoba zapraszam do obserwacji .
    - http://laninatosia.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam omlety, na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń