sobota, 13 września 2014

Kotleciki jaglano-dyniowe *BEZGLUTENOWE*

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Widać przede wszystkim przez pogodę, chociaż u mnie bardzo słonecznie i ciepło, ale w innych częściach Polski niestety tak nie jest. Po pięciu dniach szkoły i nauki przychodzi weekend, gdzie mogę wyszaleć się na całego. Chodzi mi o kuchnie w której gotuję najsmaczniejsze kąski. Nadeszła pora na kotleciki. W wersji bardzo jesiennych kolorów.




Składniki:

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 3 łyżki puree z dyni
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Kaszę płuczemy i gotujemy w 1 szklance gotującej się wody. Po ugotowaniu odkładamy do wystudzenia. Do miseczki dodajemy kaszę, puree, skrobię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Kotleciki podane z sałatką:
  • 1 pomidor
  • garść rukoli
  • 2 plastry wędliny drobiowej
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 

Smacznego!





Dynia na słodko i słono

11 komentarzy:

  1. Bardzo fajnie wygladają <3 !

    OdpowiedzUsuń
  2. po prostu rewelacja! uwielbiam połączenie dyni i kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba jutro to będę jadła :D - super przepis

    OdpowiedzUsuń
  4. cieszę się, że znowu mamy dynię! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy przepis i pyszne danie.

    OdpowiedzUsuń
  6. już wiem, co zrobię na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna propozycja, muszę wypróbować przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Gratuluję pomysłu i zaangażowania !
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha. Podobno kasze dobrze podprażyć na suchej patelni, wtedy zmienia właściwości na jeszcze bardziej korzystne:)

    OdpowiedzUsuń