Składniki:
- 80g płatu z pstrąga łososiowego
- pieprz cytrynowy
- przyprawa do ryb
- 3 łyżki kaszy gryczanej ugotowanej
- 150g warzywne trio mrożone
- 4 czarne oliwki
Sposób przygotowanie:
Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy z obu stron pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu rybę wraz z warzywami parujemy przez 10-12 minut. Po przyrządzeniu podajemy z kaszą gryczaną i pokrojonymi oliwkami.
Smacznego!
Wygląda apetycznie :P chyba zrobie go na obiad jutro
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://hopeinmusichim.blogspot.com/
ryby na parze mają zupełni inny smak, niż smażone, dla mnie zdecydowanie są smaczniejsze! Pyszny obiad!
OdpowiedzUsuńPyszny i zdrowy obiad:)
OdpowiedzUsuńKolejna przepyszna propozycja na obiadek <3
OdpowiedzUsuńpysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńLubię tak podane ryby, sama często podobnie przyrządzam, jest szybko i bardzo smacznie ;)
OdpowiedzUsuńOstatnio bardzo mi smakuje rybka :-) pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńno to trzeba zaopatrzyć się w rybkę.... :D
OdpowiedzUsuńRyba pod każdą postacią. Pyszna :)
OdpowiedzUsuńMimo że nie przepadam za rybami to to wygląda bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńhttp://ciekawskann.blogspot.com/2015/02/nowosci.html?m=1
Lubię takie obiady, baaaardzo! Ślicznie wygląda!
OdpowiedzUsuńPycha! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdzisiaj u nas też pstrąg łososiowy na obiad, chętnie wypróbujemy przepis :)
OdpowiedzUsuń