Składniki:
- 1/2 średniego batata
- 1 duża marchew
- 1/2 pietruszki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1/4 młodej kapusty
- 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 skrzydełko z kurczaka
- pieprz cytrynowy
- mielona ostra papryka
- sól
- jarzynka bez dodatku soli
- 2 ziela angielskie
- 1 liść laurowy
- 500ml wody
Sposób przygotowania:
Batata, marchew i pietruszkę, obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Kapustę szatkujemy, seler naciowy kroimy w kostkę - wszystko myjemy. Skrzydełko myjemy. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Po około 25 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Całość gotujemy jeszcze 5 minut.
Smacznego!
Ta zupa jest stworzona dla mnie !!! Może oprócz mięsa... :D
OdpowiedzUsuńSuper zupka :-) pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńZupka musiała świetnie smakować;)
OdpowiedzUsuńJa zupki przygotowuję raczej rzadko, a bardzo je lubię. Jutro na pewno zrobię jakąś warzywną;)
Musi być smaczna taka zupka na słodko :)
OdpowiedzUsuńu mnie obiad to zawsze dwa dania: zupa i drugie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te napakowane warzywami, ale z batatów jeszcze nigdy nie przyrządzałam :O
zupy zawsze tak cudownie rozgrzewają!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupka, lubię takie ze słodkim posmakiem
OdpowiedzUsuńBataty są wspaniałe, zwłaszcza w pikantnej zupie. Na pewno się skuszę, tylko zrobię tę zupkę w wersji wege.
OdpowiedzUsuńmmm, ale bym sobie ją zjadła! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupy, mają wszystkie składniki odżywcze, których potrzebuję na chłodne dni :)
OdpowiedzUsuńIdealna! Jadłabym :)
OdpowiedzUsuńSuuper zupka :)
OdpowiedzUsuń