Składniki:
Ciasto:
- ponad 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 jajko
Farsz:
- 2-3 łyżki serka wiejskiego
- 2-3 łyżki dżemu truskawkowego bez cukru
Sposób przygotowania:
Mąkę, wodę i jajko miksujemy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Na rozgrzaną patelnię teflonową lub odrobiną oliwy nalewamy ciasto. Przewracamy na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki. Podajemy z farszem i składamy według ulubionego stylu.
Smacznego!
pychota
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie : http://laninatosia.blogspot.co.uk/
Naleśniki uwielbiam :-) smakują mi zawsze :-)
OdpowiedzUsuńmmm, uwielbiam i naleśniki i serek wiejski i truskawki :)
OdpowiedzUsuńTeż robię takie naleśniki, wersji tyle, ile dżemów:). No i zaspokajają ochotę na coś słodkiego.
OdpowiedzUsuńWielkie TAK dla naleśników! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pełnoziarniste naleśniki, w mojej wersji jest jeszcze mleko. Ciekawią mnie takie z wodą. :) Słaba jestem jeśli chodzi o naleśnikowe ciasto, mogłabyś sprecyzować to "ponad"? Chętnie wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki, te pełnoziarniste również :)
OdpowiedzUsuńJak mało składników, super :)
OdpowiedzUsuńkocham naleśniki w każdej postaci!!!
OdpowiedzUsuńbez zbędnych słów-pycha, zjadłabym z chęcia!
OdpowiedzUsuńTeż ostatnio mam ochotę na naleśniki, więc na pewno spróbuję je zrobić. ;)
OdpowiedzUsuńhttp://justdaaria.blogspot.com/
Super zdrowa propozycja, podoba mi się!
OdpowiedzUsuńFajna opcja, ja naleśniki robiłam z mąki gryczanej i też były dobre!
OdpowiedzUsuńO jeeju jeju jeju <3
OdpowiedzUsuńMniam takie naleśniki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuń