Składniki:
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka miodu naturalnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki puree z dyni
- 1 jajko
- 50 ml wody/mleka
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je z cukrem i miodem. Dodajemy przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy puree z dyni wodę lub mleko. Wszystko dokładnie miksujemy. Przelewamy do natłuszczonego naczynka. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
jak tylko będzie sezon na dynię to spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńja zamroziłam puree i wykorzystałam do sernika świątecznego :)
Usuńłał , coś pysznego!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam ciasta dyniowego, Twoje wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńkapitalne ciacho:)
OdpowiedzUsuńdyniowe! kocham wszystko, co dyniowe! :)
OdpowiedzUsuńAle pięknie wygląda :) Ma cudowny kolor )
OdpowiedzUsuńszkoda,że tak długo się piecze to jedno ciacho :) ale zawsze można zrobić więcej :) ciekawe czy znajdę jeszcze w sklepach dynię :)
OdpowiedzUsuńTaka mała pyszna przyjemność :-) świetne :-)
OdpowiedzUsuńTaki ma kolor, że od razu chcę je pożreć;)
OdpowiedzUsuńKiedyś będę musiała sobie takie zrobić! Ślicznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJednoporcjowe ciasto? Takie przepisy to ja bardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńŚliczne wygląda, średnio przepadam za dynią, ale to ciastko bym pochłonęła ;)
OdpowiedzUsuńach ten kolor! żałuję, że nie mam puree z dyni ;p
OdpowiedzUsuńobłędny kolor!
OdpowiedzUsuńCiastko bardzo kusi kolorem :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciacho, piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńAle fajne to ciasto. Taki proste i jeszcze ten kolor - niesamowity :)
OdpowiedzUsuńłooo fajne to :) zajebiście uroczo wygląda ta Twoja single-dyniówa ;) pozdro & mniam :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny kolor :)
OdpowiedzUsuń