Kolejna odsłona patisona, ale tym razem w placuszkach! Idealna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Bardzo duża ilość cynamonu sprawia, że placuszki są bardzo słodkie i aromatyczne. Uwielbiam zapach cynamonu!
Składniki:
Składniki:
- 1 średni patison
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Kolejno dodajemy umytego i startego na grubych oczkach patisona. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Dawno nie robiłam placuszków z patisona, zapomniała w ogóle, że istnieją, dobrze, że natknęłam się na Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie: http://smilingshrimp.blogspot.com
Ekstra pomysł, nie jadłam takich placuszków na słodko! :)
OdpowiedzUsuń