Świeży, pachnący i soczysty rabarbar prosto z własnego ogródka! Coś pięknego! Placuszki są bardzo wartościowe, gdyż przygotowałam je z mąki gryczanej i wiejskich jaj! Idealne na letnie dnie.
Składniki:
Składniki:
- 3 jaja
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 3 łyżki mąki gryczanej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- rabarbar + erytrytol
Sposób przygotowania:
Rabarbar dokładnie obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Zasypujemy erytrytolem na ok 30 minut.
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy odsączony rabarbar. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Pycha☺
OdpowiedzUsuń