Ciasto z warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka ksylitolu
- 6 łyżek mąki jaglanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek mleczka kokosowego
- aromat
- marchewka
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleczko kokosowe i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy startą na grubych oczkach marchew. Mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30*35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Super przepis! Już go zapisałam. Ciasto jeszcze w tym tygodniu pojawi się na naszym stole ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Asia z Rodzinka Biega
bardzo lubię ciasta marchewkowe :)
OdpowiedzUsuńlubię ciasto marchewkowe ale z kokosem jeszcze nie łączyłam :) to musi być dobre!
OdpowiedzUsuń