czwartek, 18 grudnia 2014

Wegańskie kukurydziane placuszki

Po raz pierwszy wykonałam w stu procentach wegański posiłek, czyli niczego nie użyłam pochodzenia zwierzęcego. Wszystko wyszło jak zaplanowałam! Przedstawiam 100% wegańskie kukurydziane placuszki. :)



Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 100ml mleka roślinnego
  • 2 łyżki puree z dyni
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mielonego siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody 

Sposób przygotowania:
Siemię lniane zalać wrzącą wodą i wymieszać. Do miski dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.

Smacznego!


10 komentarzy: