Składniki:
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 100ml mleka roślinnego
- 2 łyżki puree z dyni
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mielonego siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody
Sposób przygotowania:
Siemię lniane zalać wrzącą wodą i wymieszać. Do miski dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.
Smacznego!
Jest dynia, jest smacznie! :)
OdpowiedzUsuńSuper :)
OdpowiedzUsuńŚwietne te placuszki :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny post i życze Wesołych Świąt
OdpowiedzUsuń- http://laninatosia.blogspot.co.uk/
wow.. gratuluję pierwszego 100% wegańskiego przepisu :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo kusząco! :)
Mmm ciekawy skład, a do tego z dynią. Z chęcią bym spróbowała ;>
OdpowiedzUsuńzapewne były przepyszne :)
OdpowiedzUsuńSuper, wyszły Ci rewelacyjne i na dodatek całkiem wegańskie :-)
OdpowiedzUsuńmusze wypróbować!
OdpowiedzUsuńdodaję do ulubionych!:)
OdpowiedzUsuń