Składniki:
2 porcje
- 1 kostka tofu marynowanego
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól i pieprz
- 3 duże pieczarki
- 1 duży pomidor
- olej
Sposób przygotowania:
Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w paski, dodajemy sól i pierz. Tofu rozgniatani widelcem i mieszamy z przyprawami. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy pieczarki. Dusimy, aż wyparuję woda. Po tym czasie dodajemy tofu i smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy pomidora.
Smacznego!
Najlepsza na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiej tofucznicy nie jadłyśmy, ale chyba jednak zostaniemy przy klasycznej jajecznicy :P
OdpowiedzUsuńNa śniadane <33333
OdpowiedzUsuńhttp://weronikaijejprzygody.blogspot.com/
Fajny post
OdpowiedzUsuń- http://laninatosia.blogspot.co.uk/
Muszę spróbować, nigdy nie jadłam tofu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tofucznicę i robię podobnie, tylko nie dodaję pieczarek ;)
OdpowiedzUsuńtofucznica - mega nazwa, jeszcze o takiej nie słyszałam ;)
OdpowiedzUsuńNominowałam cię do Liebster blog award, szczegóły tu: http://okurrrka.blogspot.com/2014/12/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam tofu, ale ten przepis bardzo mi się podoba :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie ☺
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńTrzeba spróbować :)
OdpowiedzUsuń