czwartek, 7 maja 2015

Kasza bulgur z twarogiem i dżemem truskawkowym

Niby banalna przekąska, a smakuje świetnie! Uwielbiam prostotę w daniach. Niektóre nie wyglądają apetycznie (chociażby te), ale czasem nie wygląd jest ważny, ale smak. :)



Składniki:

  • 4 łyżki kaszy bulgur
  • 125g twarogu chudego 
  • 4 łyżki mleka 2%
  • 1 czubata łyżka niskosłodzonego dżemu truskawkowego 

Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy w 1 szklance wrzącej wody, co jakiś czas mieszając. Po wystudzeniu mieszamy ją z twarogiem, mlekiem i dżemem truskawkowym.

Smacznego!


14 komentarzy:

  1. pyszne śniadanie, a kasza bulgur nadaje lekko orzechowego posmaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To zdecydowanie musi smakować :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja już dawno kupiłam kaszę bulgur i nie wiedziałam do czego mogę jej użyć, ale już wiem! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne i zdrowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bulgur na słodko? Ciekawe ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię burgur, ale na słodko nie jadłam go :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię połączenie twarożku i dżemu;)Kasza się sprawdza róznież świetnie w zestawie

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo fajna propozycja. Nie jadłam nigdy kaszy bulgur na słodko, ale z twarogiem i dżemem musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń