Składniki:
- 3 łyżki mąki pszennej graham T1850
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki wody gazowanej
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, mąki i wodę gazowaną. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę nalewamy na bardzo dobrze rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Pieczemy przez ok. 10 minut w zależności od mocy gofrownicy.
Smacznego!
Ja ostatnio zakochałam się w gofrach! :) Z takiego przepisu jeszcze nie robiłam.. Czas nadrobić! :)
OdpowiedzUsuńPyszne :-) poproszę jednego albo dwa :-)
OdpowiedzUsuńWydaje mi się, że też ostatnio jadłam gofry jakoś w sierpniu! Muszę je koniecznie zrobić!!
OdpowiedzUsuńWidać, że wyszły Ci wręcz idealnie :) Pychotka!
OdpowiedzUsuńBędę zaglądać po takie pyszności (:
tak bardzo brak mi gofrownicy :C
OdpowiedzUsuńJak ja dawno gofrów nie jadłam!
OdpowiedzUsuńpyszna propozycja <3
OdpowiedzUsuńGdybym tylko miała gofrownicę! :(
OdpowiedzUsuńdobra opcja
OdpowiedzUsuńOch, już zapomniałam jak smakują gofry! Wieki ich nie jadłam. Ale teraz mam wielką ochotę...
OdpowiedzUsuńGofry to jeden z moich ulubionych deserów ^^
OdpowiedzUsuńTakich gryczanych nie próbowałam ale wyglądają fantastycznie! :)
Właśnie szukam dobrego przepisu na gofry :)
OdpowiedzUsuń