czwartek, 18 grudnia 2014

Wegańskie kukurydziane placuszki

Po raz pierwszy wykonałam w stu procentach wegański posiłek, czyli niczego nie użyłam pochodzenia zwierzęcego. Wszystko wyszło jak zaplanowałam! Przedstawiam 100% wegańskie kukurydziane placuszki. :)



Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 100ml mleka roślinnego
  • 2 łyżki puree z dyni
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mielonego siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody 

Sposób przygotowania:
Siemię lniane zalać wrzącą wodą i wymieszać. Do miski dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni.

Smacznego!


10 komentarzy:

  1. Świetny post i życze Wesołych Świąt

    - http://laninatosia.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  2. wow.. gratuluję pierwszego 100% wegańskiego przepisu :D
    Wyglądają bardzo kusząco! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm ciekawy skład, a do tego z dynią. Z chęcią bym spróbowała ;>

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, wyszły Ci rewelacyjne i na dodatek całkiem wegańskie :-)

    OdpowiedzUsuń