Pełnowartościowa sałatka z mnóstwem warzyw - bób, papryka żółta, ogórek kiszony i szklarniowy i cebula czerwona, bogatym źródłem białka - mozzarella light, tłuszczu - oliwa od Kali Aroma oraz przyprawą tzatziki również od Kali Aroma! Jest wyśmienita!
Składniki:
- 125 g bobu
 - 50 g mozzarelli light
 - 100 g papryki żółtej
 - 100 g ogórka kiszonego
 - 100 g ogórka szklarniowego
 - 50 g cebuli czerwonej
 - przyprawy: tzatziki, sól, pieprz
 - 10 ml oliwy do smażenia
 
Sposób przygotowania:
Bób dokładnie przepłukać. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować przez 12 minut, mieszając co jakiś czas. Po upływie czasu odcedzić i ostudzić.
Mozzarellę pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ogórki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. 
Na bardzo rozgrzanej patelni z oliwą usmażyć bób przez ok. 5 minut na małym ogniu. Po usmażeniu dodać mozzarellę, warzywa i przyprawy.
Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego! 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz