Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
- 30 g erytrytolu
- 50 g mąki jaglanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- aromat
- 1 laska cynamonu
Nadzienie
- 300 g jabłek (obranych)
- 50 ml wody
- 10 g erytrytolu
- cynamon
Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Pół masy przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 15 minut w 180 stopniach. Między czasie przygotować nadzienie
Nadzienie
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać wodę, erytrytol i cynamon. Prażyć przez 10 minut.
Po upływie czasu wyjąć ciasto. Nałożyć uprażone jabłka, Na nadzienie przelać drugą cześć masy. Na wierzch położyć laskę cynamonu. Piec przez kolejne 15-20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz