wtorek, 5 sierpnia 2025

Jaglana szarlotka z bananem

Inna niż tradycyjna biszkoptowa szarlotka z bananem, z mąką jaglaną i dodatkiem cynamonu, a to wszystko od Kuchnia Zdrowia!



Składniki:
Ciasto
Nadzienie

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Pół masy przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 15 minut w 180 stopniach. Między czasie przygotować nadzienie

Nadzienie
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać wodę, erytrytol i cynamon. Prażyć przez 10 minut.

Po upływie czasu wyjąć ciasto. Nałożyć uprażone jabłka, Na nadzienie przelać drugą cześć masy. Na wierzch położyć laskę cynamonu. Piec przez kolejne 15-20 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz