czwartek, 24 sierpnia 2023

Serniczek jabłkowo-truskawkowy

Idealne ciacho zwłaszcza w letnie, niedzielne popołudnie. Serniczek z jabłkiem i truskawkami swoją puszystość zawdzięcza białkom od Farma Białka!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 100 ml białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 30 g mąki ziemnaczanej
  • aromat
  • 150 g obranego jabłka
  • 100 g truskawek
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja, białka jaj utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, aromat - wymieszać. Kolejno dodać twaróg - całość dokładnie zblendować na gładką masę. Wrzucić pokrojone w kostkę jabłko - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Piec przez 60 minut w 160 stopniach.

Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Ten przepis na serniczek jabłkowo-truskawkowy jest absolutnie cudowny! Już samo przygotowywanie tego deseru wzbudziło we mnie radość. A smak? Niebo w gębie! Połączenie kremowego sernika, soczystych jabłek i słodkich truskawek to po prostu doskonałe trio. To zdecydowanie nowy ulubiony deser w moim repertuarze kulinarnym. Dzięki za ten wspaniały przepis, będę go często używać!

    OdpowiedzUsuń