Sezonowe placuszki z wykorzystaniem cukinii, marchewki, a główny dodatek do ketchup bez dodatku cukru od Winiary!
Składniki:
2 porcje
- 2 jaja
- 50 g mąki pszennej z płaskurki lub pełnoziarnistej
- 400 g cukinii
- 100 g marchewki
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
- 30 ml oleju rzepakowego do smażenia
- 30 g ketchupu bez dodatku cukru
Sposób przygotowania:
Cukinię i marchewkę dokładnie umyć. Marchewkę obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski wbić jaja. Dodać mąkę, warzywa i przyprawy. Placuszki smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem. Podawać z ketchupem i swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz