Kiedy nie mam czasu na gotowanie to wybieram najszybsze, a zarazem najzdrowsze dania. Ryby warto wprowadzić do naszego jadłospisu i zjadać kilka razy w tygodniu. W tym wydaniu grillowany pstrąg łososiowy z grillowaną fasolką szparagową z ryżem. :)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 filetu pstrąga łososiowego
- porcja fasolki szparagowej
- 1/4 woreczka brązowego ryżu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pieprz cytrynowy
- zioła prowansalskie
- kilka oliwek
Sposób przygotowania:
Filet z pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na kilka minut. Fasolkę gotujemy na wrzącej wodzie ok. 5 minut. Rybę i fasolkę grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Ryż mieszamy z oliwą, oliwkami i przyprawami. Wszystko podajemy razem.
Smacznego!
Same pyszności na talerzu :-)
OdpowiedzUsuńPrzesmaczna propozycja i w dodatku taka prosta! :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam fasolkę! <3
OdpowiedzUsuńRobisz piękne zdjęcia jedzenia :)
OdpowiedzUsuńhttp://maryshealthystart.blogspot.com/
Dziękuje! :)
UsuńPyszny i zdrowy obiad :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńtaki mój obiad :) uwielbiam, choć zamiast łososia wybieram inne rybki, bo sam w sobie średnio mi podchodzi
OdpowiedzUsuńCudne połączenie smakow :) Przepyszne :)
OdpowiedzUsuńOoo, cudowny obiadek :)
OdpowiedzUsuńCudowny pstrąg :)
OdpowiedzUsuńWyśmienite ^^ na taki obiad to się wpraszam :)
OdpowiedzUsuńFasolką z ryżem bym nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię grillowaną rybkę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki obiad ;)
OdpowiedzUsuńPyszne danie:-)
OdpowiedzUsuń