sobota, 18 lipca 2015

Klasyczny omlet na wytrawnie

Kolejne dzieło klasyki, kiedy ma się pod dostatkiem jaj i nie wiadomo co można z nich zrobić. Idealny omlet na wakacyjne śniadanie.



Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 plastry pomidora
  • 2 czarne lub zielone oliwki 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • świeży koperek
  • świeża natka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • oliwa z oliwek 

Sposób przygotowania:
Jajka wpijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą przelewamy masę jajeczną. Jak tylko omlet się zetnie przykrywamy przykrywamy i zmniejszamy ogień. Po przygotowaniu podajemy ze swoimi ulubionymi dodatkami. 

Smacznego!

6 komentarzy: