Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest podobnie... Mam świetną propozycję na ciasto bananowo-dyniowe z masą z serka roślinnego od Miss Lemon i banana!
Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 100 g banana bez skórki
- 150 g puree z dyni
- 75 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 75 g mąki jaglanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
Masa
- 160 g fromaż serek roślinny z orzechów nerkowca klasyczny
- 5 g erytrytolu + 30 ml wrzącej wody
- 100 g banana bez skórki
Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, puree z dyni, oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto ostudzić i przekroić na dwie części.
Masa
Do miski wsypać erytrytol i zalać wodą - wymieszać. Następnie dodać serek roślinny i rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć upieczone i ostudzone ciasto.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz