Składniki:
- 100 g burgerów wołowych
- 100 g obranej marchewki
- 200 g cukinii
- 100 g cebuli białej
- 50 g pora
- 150 g papryki czerwonej
- 20 g sosu miodowo-musztardowego
- przyprawy: vegeta, czosnek granulowany
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć. Marchewkę i cebulę obrać. Marchewkę, cukinię i cebulę zetrzeć na tarce w paski. Pora pokroić w plastry, a paprykę w kostkę. Całość wrzucić do miski, dodać przyprawy i smażyć na 5 ml oleju ok. 10 minut. Po usmażeniu warzyw, należy usmażyć burgery przez 3 minuty z każdej strony. Gotowe danie podawać z sosem miodowo-musztardowym.
Smacznego! 
 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz