wtorek, 24 czerwca 2025

Morele i śliwki zapiekane pod kruszonką oraz kremem pistacjowym

Szybka i łatwa przekąską z wykorzystaniem moreli, śliwek oraz kremu pistacjowego od Platan Food.



Składniki:

  • 100 g moreli świeżych bez pestek
  • 100 g śliwek świeżych bez pestek
Kruszonka
  • 30 g maki pszennej pełnoziarnistej 
  • 10 g cukru kokosowego lub erytrytolu
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g kremu pistacjowego 18 %
Sposób przygotowania:
Owoce dokładnie umyć i usunąć pestki.

Kruszonka
W misce wymieszać mąkę, cukier, olej i krem. Za pomocą dłoni zrobić kruszonkę. Owoce umieścić w formie do pieczenia. posypać kruszonką. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz