piątek, 27 czerwca 2025

Ciasto fasolowe z śliwkami i mąką migdałową

Ciasto, które przygotowuje się w niecałe piętnaście minut! Śliwki to owoce sezonowe, ale w cieście fasolowym z mąką migdałową od Kuchnia Zdrowia to niebo! 



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 240 g czerwonej fasoli konserwowej 
  • 50 g mąki migdałowej
  • 20 g kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g śliwek bez pestek
  • aromat
Sposób przygotowania:
Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Wrzucić do miski, wbić jaja, dodać banana, erytrytol, mąkę migdałową, kakao, proszek do pieczenia i aromat. Całość zblendować na gęstą, gładką masę. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone w drobną kostkę śliwki. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz