Składniki:
- 2 jaja
 - 20 ml oleju
 - 80 g erytrytolu
 - 200 g mąki owsianej
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 100 g banana bez skórki
 - 80 g śliwki bez pestki
 - 80 g gruszki
 - 50 g wegańskich bezglutenowych poduszeczek z cynamonem bez dodatku cukru
 - 40 g batony z mlecznej czekolady bez dodatku cukru
 - aromat
 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat i rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone w kostkę śliwkę i gruszkę - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch położyć poduszki zbożowe oraz posiekanego batona. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz