czwartek, 4 sierpnia 2016

Placuszki z mąki z tapioki, orzechami nerkowca i morwą białą

Bardzo duże zestawienie produktów, ale smak również bardzo bogaty. Placuszki, które wykonałam są ze sklepu Bioindygo.pl, więc jakość jest świetna!





Składniki:

*Mąka z tapioki bardzo intensywnie chłonie tłuszcz, więc trzeba uważać, aby nie przypalić placuszków.


Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z ksylitolem na puszystą masę, następnie dodajmy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Do dekoracji podajemy z orzechami nerkowca i morwą białą.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Morwa jest świetnym dodatkiem do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i zdrowo! Ostatnio zastanawiałem się nad wykorzystaniem morwy w przepisach, ale tak mi zasmakowała (czyt. tak długo myślałem), że zjadłem samą. Ale na następny raz mam już pomysł - takie placuszki! :D

    OdpowiedzUsuń