Po raz pierwszy miałam styczność z perełkami tapioki. Świetnie nadają się do dań jako dekoracja, gdyż perełki pęcznieją i dają niesamowite efekty. Zachęcam do przygotowania puddingu. :)
Składniki:
Składniki:
- 5 łyżek perełek tapioki
- 1 1/3 szklanki wody
- 1 łyżka ksylitolu
Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Czekamy, aż się za gotuję i następnie dodajmy ksylitol i perełki tapioki. Jak perełki wchłoną wodę dolewamy resztę i gotujemy cały czas mieszając. Gotowy deser podajmy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Jaki smak ma tapioka? Czy przypomina choć trochę nasiona Chia? :D
OdpowiedzUsuńJest bezsmakowa.
UsuńJa często daję tapiokę do zupy, mocno zagęszcza :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTapioki jeszcze nie próbowałam! :D Ale jeśli się na nią w końcu natknę to na pewno kupię. ;)
OdpowiedzUsuń