Składniki:
- 2 średnie pstrągi
- 1 duża cytryna
- 2 ząbki czosnku
- pieprz cytrynowy
- sól
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Jeśli pstrąg jest wypatroszony to go myjemy i oczyszczamy z łusek, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy go do miski. Solimy, pieprzymy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cytrynę kroimy na plasterki, wkładamy 3 plastry do środka, na spód i wierzch. Pstrągi wkładamy do lodówki na całą noc, aby nabrały większego smaku i aromatu. Po opłyniętym czasie ryby przekładamy do foli aluminiowej, ale wcześniej nasmarujemy ją masłem, aby nic nie przywarło. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego!
świetnie wyglada ;)
OdpowiedzUsuńyouonnlyliveonce.blogspot.com/
bardzo lubię pstrąga, zaraz po łososiu ;D
OdpowiedzUsuńChetnie zrobię tę rybę tym sposobem :)
OdpowiedzUsuńMoja mama właśnie przeczytała ten wpis i zadecydowała że w najbliższym czasie upiecze takiego pstrąga .. :) Użyje Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do mnie, klikniesz w baner Sheinside ? Dziękuję ! <3 http://bajkidziewczynazmarzeniami.blogspot.co.uk/
Ale smacznie! :)
OdpowiedzUsuńPo tych kilku postach które przeczytałam,z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że Twój blog jest na prawdę oryginalny!
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie: http://sterka.blogspot.com/ <3
Również uwielbiam ryby, a ten pstrąg wygląda bardzo smakowicie. Trzeba kiedyś wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie ;)
www.riabooking.blogspot.com
Szkoda mi jest ryb, że muszą je zabijać :(( no ale nie powiem, są smaczne niektóre.
OdpowiedzUsuńania-ania3.blogspot.com
uwilbiam takie klasyczne potrawy :) bo tak naprawdę pstrągowi już nic więcej nie trzeba
OdpowiedzUsuńNajlepszy sposób na przygotowanie ryby! ;)
OdpowiedzUsuńpstrąga bardzo lubię!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuń__________________
http://wearehappyteenagers.blogspot.com
Nie przepadam za rybami, jednak mimo wszystko fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, pojawił się post o masce na porost włosów :) // http://pretty-amazement.blogspot.com/
Mmm pycha :) Może wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńkamila-kaamila.blogspot.com
pstrag jest idealny na redukcje ;)))) niestety nie przepadam a z glowa to nie ma szans ;))))
OdpowiedzUsuńPomysł całkiem niezły, ale gdybym miała to robić koniecznie odcięłabym główkę :CC
OdpowiedzUsuńhttp://gruszka-aguszka.blogspot.com/
Jaki cudny szablon ♥
OdpowiedzUsuńzapraszam także do mnie(kliknij)
Może wzajemna obserwacja? Jak się zgadzasz napisz w komentarzu u mnie ♥
Powakacjować się i szaleć trzeba, póki można! Bezpiecznych i spokojnych Ci tych wakacji życzę :) Będę tu zaglądać. Może będziemy się obserwować? :) eleeyn.blogspot.com pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚmakowicie wygląda, tez lubię ryby
OdpowiedzUsuńzapraszam http://nicola-nik-blog.blogspot.com
Ja również uwielbiam ryby, ale gdybym miała gotować zapewne rozsadziłabym kuchnie.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
Sandra, czarna-tecza.blogspot.com
Kinga Łucja wypróbuj też tego
OdpowiedzUsuńhttp://smakujejakumarty.blogspot.com/2012/07/pieczone-pstragi.html
:)
Pozdrawiam