Składniki:
- 60g fasoli "Piękny Jaś" (przed namoczeniem)
- 1 średni ziemniak
- 1 średnia marchewka
- 1/2 pietruszki
- kawałek selera
- 2 ziela angielskie
- 1 liść laurowy
- pieprz
- sól
- majeranek
- skrzydełko z kurczaka
- woda
Sposób przygotowania:
Na noc fasolę zalewamy wodą, aby napęczniała. Następnego dnia przepłukujemy ją w zimnej wodzie. Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kolejno dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa i skrzydełko. Gotujemy ok. 10-15 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego!
pycha!
OdpowiedzUsuńzrobiłaś mi ochotę na taką fasolową zupkę :P
OdpowiedzUsuńNigdy nie przepadałam za zupą fasolową, ale Twoja jak najbardziej zachęca ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł;)
OdpowiedzUsuńOjej ale mam teraz ochotę na taką zupę, dawno nie jadłam, a uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńDawno jej nie jadłam. Apetyczna :)
OdpowiedzUsuńWidzę, że zupy u Ciebie królują :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką zupę fasolową, muszę zrobić, bo dawno nie jadłam :)
Moja ulubiona zupka, pyszności :-)
OdpowiedzUsuńPyszna ta zupka, uwielbiam zupy z fasolą, ostatnio robiłam Ribollitę:)
OdpowiedzUsuńPycha! Zatęskniłam za zupą fasolową :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńNie Ty jedyna kochasz zupy, ja zaraz po Tobie ;)
OdpowiedzUsuńDawno jej nie jadłam!
OdpowiedzUsuńpyszna i pożywna :)
OdpowiedzUsuń