czwartek, 26 marca 2015

Wiosenna zupa

Pogoda za oknem rozpieszcza, więc można poszaleć nawet w kuchni! Robi się zielono na dworze, tym bardziej w daniach nie powinno zabraknąć tego koloru. Szybka zupa w zaledwie piętnaście minut. Na głodnego wszystko można stworzyć. :)



Składniki:

  • porcja mrożonej mieszanki wiosennej
  • łodyga selera naciowego
  • kawałek selera korzeniowego
  • 1 średnie skrzydełko z kurczaka
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • pieprz
  • warzywko

Sposób przygotowania:
Skrzydełko, seler naciowy i korzeniowy myjemy, oczyszczamy, Warzywa kroimy w kostkę. Wszystko przerzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pięć minut, a następnie dodajemy mrożona mieszankę wiosenną. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

Smacznego!

19 komentarzy:

  1. Smacznie, zdrowo, kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. KOcham takie wiosenne i zdrowe zupki <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie straszna Ci nawet brukselka ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zupa zawsze dobra na każdą okazję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny pomysł na smaczna wiosenną zupe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna, delikatna i lekka zupka, to co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam taką zupkę, najlepiej z dużą ilością brukselki

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajna ta zupka, w ładniutkim talerzyku;)) Lubię!

    OdpowiedzUsuń
  9. wyjęłabym brukselkę i mogłabym jeść! ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. świetna :):) uwielbiam takie zupy :)

    OdpowiedzUsuń
  11. ooo.. pysznie i kolorowo! Dla mnie bomba :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię taką zupę, iście wiosenna :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wszystko pyszne, gdyby nie ta brukselka, haha :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam wszystkie zupki :) Twoja wygląda ślicznie i tak na pewno smakuje :))

    OdpowiedzUsuń
  15. Mniam, lubię takie zupki :)

    OdpowiedzUsuń