Składniki:
- 1 kostka tofu naturalnego
- 1 łyżka siemię lnianego + 3 łyżki wrzącej wody
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki sosu sojowego
- świeżo mielony pieprz
- sól ziołowa
- czosnek granulowany
- zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Siemię lniane zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy siemię, bułkę tartę, sos sojowy i pozostałe przyprawy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Bardzo ciekawe te kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja ;)
OdpowiedzUsuńTakich kotletów z tofu nigdy nie jadłam. Czas nadrobić, bo wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie, muszę wreszcie sięgnąć po tofu!
OdpowiedzUsuńyumi!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDla mnie idealne <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam tofu :D Takie placuszki muszą być pyszne i w dodatku jakie zdrowe :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie czas zakupić tofu ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne kotleciki, nigdy dotąd takich nie jadłam ani nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńsuper, muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńdla mnie tofu to jeszcze nieodkryty smak :D
OdpowiedzUsuńKotleciki z tofu są przepyszne <3 Wyszły Ci piękne :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać, ale nigdy nie jadłam tofu. ,Muszę spróbować
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tofu, ale nie miałam okazji jeść go jeszcze w formie placuszków, ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńświetne, uwielbiam tofu więc na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńSpecjalnie nie przepadam za tofu, ale takie kotleciki to bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńsuper propozycja - na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńte kotleciki to naprawdę niegłupi pomysł! a do tego polecam kilka kropli sosu 1000wysp develey,niedrogi, a smaczny i delikatny
OdpowiedzUsuń