Składniki:
- 120g filetu z pstrąga łososiowego
- pieprz cytrynowy
- przyprawa do ryb
- 1 średni pomidor
- szczypiorek
- garść dowolnych kiełków
- 1/2 średniej cukinii
- zioła prowansalskie
- sól
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Ryby dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu, pstrąga przekładamy na natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Między czasie pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, posypujemy pieprzem i dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Cukinię obieramy, myjemy i obieramy obieraczką, aby powstał "makaron". Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cukinię dodajmy zioła prowansalskie i sól. Smażmy do lekkiego zarumienienia. Pomidora mieszamy z kiełkami. Po upieczeniu rybę przekładamy na talerz i podajemy z warzywami.
Smacznego!
Pyszna propozycja obiadowa :) Zostało coś? To ja bardzo poproszę :)
OdpowiedzUsuńWszystko takie smaczne :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek. No i kiełki :-)
OdpowiedzUsuńJa często gotuję też rybę na parze, szybka i pyszna :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na obiad, u mnie organizm ostatnio domaga się ryb i warzyw, w bardzo dużych ilościach
OdpowiedzUsuńmniam :) taki obiad to sama przyjemność :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis!!
OdpowiedzUsuńAle pycha <3 !
OdpowiedzUsuńryby to zdrowie, a danie bardzo pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rybki, Twoje danie pory wam w całości; )
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite danie i ładnie podane!:-)
OdpowiedzUsuńOch ale wspaniałość, piękne kolory, aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuń