czwartek, 8 czerwca 2023

Wspólpraca z "Brizoll"

"Brizoll" jest marką, która w swojej ofercie posiada patelnie oraz naczynia żeliwne. Produkty, są najwyższej jakości oraz cechują się doskonałym wykonaniem!




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazła się:


Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 6 czerwca 2023

Brownie cukiniowe z LOUNGE BAR

Sezon na cukinię w pełni! Warto przygotować z niej ekstra brownie z dodatkiem Lounge Bar od DehydrawTech. Zachęcam do przygotowania! 



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu 
  • 10 ml oleju
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g kakao
  • 300 g cukinii
  • 50 g LOUNGE BAR

Sposób przygotowania:
Cukinię dokładnie umyć, obciąć końce i pokroić w mniejsze porcję. jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia ora cukinię. Całość zblendować na gęstą masę. Do natłuszczonej formy na spód ułożyć LOUNGE BAR, przelać masę. Na powierzchnię masy ułożyć resztę LOUNGE BAR. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 1 czerwca 2023

Serniczek z sosem Leviathan

Jako miłośniczka serników zrobiłam go jeszcze raz, ale w nieco innej wersji! Lekko na słodko, a za razem na ostro z wykorzystaniem sosu Leviathan od Dziki Bill!


Składniki:

  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 200 g twarogu sernikowego
  • 40 g budyniu waniliowego
  • 40 g sosu Leviathan

Sposób przygotowania:
Jaja z erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz budyń. Całość dokładni wymieszać. Kolejno dodać twaróg - całość wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię dodać sos Leviathan. Piec przez 60 minut w 160 stopniach.

Smacznego!