photo © Pinterest
niedziela, 20 lipca 2025
środa, 16 lipca 2025
Pizza wysokobiałkowa z mozzarellą light, prażoną cebulą i pomidorkami
Pizza z wykorzystaniem twarożku zamiast popularnego ciasta drożdżowego!? Owszem! Z dodatkiem prażonej cebuli i przyprawy do pizzy od Kuchnia Zdrowia, mozzarelli i pomidorków to istne mniam!
Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
- 150 g twarożku grani
- 100 g mąki pszennej T1850
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól, pieprz
Dodatki
- 20 g ketchupu o obniżonej ilości kalorii
- 125 g mozzarelli light
- 20 g cebuli prażonej
- 50 g pomidorków
- przyprawa do pizzy
Sposób przygotowania:
Ciasto
Do miski wbić jaja. Dodać twarożek, mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia przelać masę i uformować ją w kształcie pizzy.
Dodatki
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pomidorki umyć i pokroić w połówki. Na ciasto polać ketchup i go rozsmarować. Posypać przyprawą do pizzy. Nałożyć cebulę prażoną, mozzarellę oraz pomidorki.
Całość piec przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 15 lipca 2025
Crème Brûlée z wanilią Bourbon
Prostota z nutą wykwintności? Owszem, a to za sprawą Crème Brûlée z wanilią Bourbon od Rians!
Składniki:
- 100 g Crème Brûlée z wanilią Bourbon
- kawa lub herbatą
Sposób przygotowania:
Crème Brûlée z wanilią Bourbon przygotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Ciepły deser podawać z kawą lub herbatą.
Smacznego!
poniedziałek, 14 lipca 2025
Sałatka z tofu wędzonym, orzeszkami, miksem sałat, papryką, cukinią, ogórkiem, rzodkiewką, cebulą czerwoną i oliwą
Sałatka z mnóstwem warzyw oraz dodatków od Kuchnia Zdrowia to istna bomba witaminowa oraz kopalnia składników mineralnych! Idealny posiłek na letnie, przepiękne dni...
Składniki:
2 porcje
- 180 g tofu wędzonego
- 30 g orzeszków ziemnych w panierce o smaku kwaśnej śmietany i cebuli
- 100 g miksu sałat
- 150 g papryki czerwonej
- 200 g cukinii
- 150 g ogórka gruntowego
- 50 g rzodkiewek
- 150 g cebuli czerwonej
- przyprawy: pieprz ziołowy, zioła do sałatek, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
- 20 ml oliwy
Sposób przygotowania:
Tofu wędzone odsączyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę, cukinię pokroić w cienkie plastry, ogórka pokroić w plastry, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry, cebulę czerwoną pokroić w piórka. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać orzeszki, miks sałat, przyprawy oraz oliwę - całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)