Składniki:
2 porcje
- 180 g tofu wędzonego
 - 30 g orzeszków ziemnych w panierce o smaku kwaśnej śmietany i cebuli
 - 100 g miksu sałat
 - 150 g papryki czerwonej
 - 200 g cukinii
 - 150 g ogórka gruntowego
 - 50 g rzodkiewek
 - 150 g cebuli czerwonej
 - przyprawy: pieprz ziołowy, zioła do sałatek, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
 - 20 ml oliwy
 
Sposób przygotowania:
Tofu wędzone odsączyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę, cukinię pokroić w cienkie plastry, ogórka pokroić w plastry, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry, cebulę czerwoną pokroić w piórka. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać orzeszki, miks sałat, przyprawy oraz oliwę - całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego! 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz