Składniki:
2 porcje
- 180 g tofu wędzonego
- 30 g orzeszków ziemnych w panierce o smaku kwaśnej śmietany i cebuli
- 100 g miksu sałat
- 150 g papryki czerwonej
- 200 g cukinii
- 150 g ogórka gruntowego
- 50 g rzodkiewek
- 150 g cebuli czerwonej
- przyprawy: pieprz ziołowy, zioła do sałatek, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
- 20 ml oliwy
Sposób przygotowania:
Tofu wędzone odsączyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę, cukinię pokroić w cienkie plastry, ogórka pokroić w plastry, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry, cebulę czerwoną pokroić w piórka. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać orzeszki, miks sałat, przyprawy oraz oliwę - całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz