photo © Pinterest
niedziela, 6 lipca 2025
czwartek, 3 lipca 2025
Sałatka ziemniaczana z mozzarellą light, papryką czerwoną, pomidorkami, ogórkiem kiszonym, marchewką, pietruszką i olejem konopnym
Szybka, zdrowa i pełnowartościowa sałatka ziemniaczana z mnóstwem sezonowych warzyw oraz olejem konopnym od Gawroński Naturals!
Składniki:
- 125 g mozzarelli light
- 100 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 100 g pietruszki
- 100 g papryki czerwonej
- 50 g pomidorków
- 100 g ogórków kiszonych lub małosolnych
- 10 g majonezu
- 10 ml oleju z konopi
- przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i umyć. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować przez 15-20 minut. Po upływie czasu warzywa pokroić w drobną kostkę. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć wraz z ogórkami pokroić w drobną kostkę. Pomidorki podzielić na połówki. Całość dorzucić do ugotowanych warzyw i mozzarelli. Dodać majonez, olej z konopi i przyprawy - całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego!
środa, 2 lipca 2025
Jogurtownik z brzoskwinią i liofilizowanymi bezcukierkami
Bardzo aksamitny oraz delikatny jogurtownik z brzoskwinią oraz liofilizowanymi bezcukierkami od Lyo2go! Trzeba go koniecznie zrobić!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g budyniu śmietankowego
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 10 g zdrowych owocowych bezcukierków liofilizowanych zielonych
- 10 g zdrowych owocowych bezcukierków liofilizowanych różowych
- 50 g brzoskwini bez pestki
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać skrobię, budyń oraz aromat - wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojoną w plastry brzoskwinię oraz bezcukierki. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 1 lipca 2025
Lody o smaku orzechów laskowych z herbatnikami i płatkami migdałów
Banalny deser na te upalne dni! Lody o smaku orzechów laskowych od PrimeFrost z dodatkiem herbatników i płatków migdałowych to raj!
Składniki:
- 125 g lodów o smaku orzechów laskowych
- 14 g herbatników mini
- 10 g płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
Lody wyjąć z zamrażalnika 10-15 minut przed podaniem. Po upływie czasu nałożyć je do naczynia, dodać lekko pokruszone herbatniki oraz płatki migdałowe.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)