Składniki:
- 125 g mozzarelli light
 - 100 g ziemniaków
 - 100 g marchewki
 - 100 g pietruszki
 - 100 g papryki czerwonej
 - 50 g pomidorków
 - 100 g ogórków kiszonych lub małosolnych
 - 10 g majonezu
 - 10 ml oleju z konopi
 - przyprawy: sól, pieprz
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i umyć. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować przez 15-20 minut. Po upływie czasu warzywa pokroić w drobną kostkę. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć wraz z ogórkami pokroić w drobną kostkę. Pomidorki podzielić na połówki. Całość dorzucić do ugotowanych warzyw i mozzarelli. Dodać majonez, olej z konopi i przyprawy - całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego! 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz