sobota, 4 sierpnia 2018
czwartek, 2 sierpnia 2018
Mięso mielone z indyka z ryżem parabolicznym i szpinakiem
Szybkie, proste, smaczne i zdrowe danie! Posiłek przygotowuje się błyskawicznie, a z talerza znika jeszcze szybciej!
Składniki:
Składniki:
- 100g mięsa mielonego z indyka
- 50g ryżu parabolicznego suchego + woda
- 100g szpinaku
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz biały, przyprawa do mięsa mielonego
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy ryż. Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy szpinak i mięso. Smażymy ok. 10 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy. Całość polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
wtorek, 31 lipca 2018
niedziela, 29 lipca 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)