Szybki posiłek z dużą ilością warzyw, a na dodatek z żołądkami drobiowymi - bogate źródło żelaza. Całość smażona na oliwie od Oliwki Targowa!
Składniki:
- 100 g żołądków drobiowych
- 100 g kiszonej kapusty
- 100 g papryki czerwonej
- 150 g ogórka kiszonego
- 225 g bukietu warzywnego mrożonego
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- 20 ml sosu sojowego
- 10 g majonezu
- 10 ml oliwy
Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Kiszoną kapustę pokroić, paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę, ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić wszystkie warzywa i żołądki drobiowe. Dodać przyprawy. Smażyć ok. 10-15 minut na małym ogniu. Na koniec dodać sos sojowy oraz majonez.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz