Składniki:
Placki ziemniaczane
- 210 g gotowej mieszanki na placki ziemniaczane
 - 650 ml zimnej wody
 - 30 ml oleju rzepakowego do smażenia
 
Dip
- 100 g twarogu
 - 20 majonezu vege lub lekkiego
 - przyprawy: czosnek granulowany, papryka słodka, sól, pieprz
 - 150 g papryki czerwonej bez nasion
 
Sposób przygotowania:
Placki
Placki ziemniaczane przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem.
Dip
W naczyniu wymieszać twaróg, majonez i przyprawy. Odstawić do lodówki na 10-15 minut.
Gotowe placki podawać z dipem i czerwoną papryką.
Smacznego!



Hej 🩷 jak miło było gdy po tylu latach natrafiłam na twojego bloga. Gdy zaczynałam przygodę, często bywałam u ciebie i na odwrót. Rzadko robię placki ziemniaczane. Nie odważyła bym się zjeść z kartonu. Dla zabieganych może to dobra alternatywa. Pozdrawiam gorąco i życzę miłego dnia.
OdpowiedzUsuń