Aksamitny smak smażonego udka z kurczaka z serem Epoisses od Germain, które są otulone w marchewce, śliwce a dodatkowej słodyczy dodaje miód!
Składniki:
- 250 g udka z kurczaka
- 25 g sera Epoisses
- 225 g marchewki w kostce mrożonej
- 100 g śliwki świeżej bez pestki
- 20 g miodu wielokwiatowego
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka umyć, osuszyć i wymieszać z przyprawami. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. W naczyniu umieścić marchewkę w kostce mrożoną, pokrojona w kostkę śliwkę i miód. Dokładnie wymieszać. Do air fray'era włożyć marchewkę ze śliwką i miodem, na to udko z kurczaka i pokrojony ser Epoisses. Całość smażyć przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz