Idealny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego od Henglein! Nadzienie stanowi jabłuszko i banan! Mmm... Pycha!
Składniki:
Ciasto
- 375 g ciasta francuskiego
 
Nadzienie
- 180 g jabłka bez nasion
 - 100 g banana bez skórki
 - 100 ml wody
 - 10 g erytrytolu
 
Sposób przygotowania:
Ciasto - kieszonki
Ciasto podzielić na 12 kwadratów. Między czasie przygotować nadzienie
Nadzienie
Jabłko dokładnie umyć, usunąć nasienie i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do garnka. Dodać rozgniecionego banana. Dodać wodę i erytrytol. prażyć do całkowitego wchłonięcia wody.
Gotowe nadzienie nałożyć na ciasto francuskie. Zawinąć w koperty. Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz