Składniki:
- 140 g schabu wieprzowego w plastrach
 - 200 g pomarańczy bez skór
 - 150 g mandarynki bez skóry
 - 100 g cebuli białej
 - 100 g pieczarek
 - 20 g mikroliści kolendry
 - 20 g mikroliści bazylii
 - 20 g mikroliści kalarepy czerwonej
 - 20 g mikroliści grochu Afilla
 - przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa wieprzowego
 
Sposób przygotowania:
Schab dokładnie umyć, osuszyć. Owoce pokroić w plastry. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po upływie czasu składniki przełożyć do formy i smażyć w air fray'rze przez 15-20 minut w 200 stopniach.
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz