czwartek, 6 czerwca 2024

Szparagi fioletowe z rabarbarem i serkiem kremowym zapiekane w cieście francuskim

Bardzo szybkie, smaczne i popisowe danie z wykorzystaniem szparagów fioletowych od Szparag Wielkopolski z dodatkiem rabarbaru oraz serka śmietankowego zapiekane w cieście francuskim.



Składniki:
  • 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego
  • 250 g szparagów fioletowych
  • 100 g obranego rabarbaru
  • 135 g serka śmietankowego z przyprawami "Piątnica"

Sposób przygotowania:
Szparagi dokładnie oczyścić i umyć. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 8 minut. Po ugotowaniu szparagi odsączyć. Na blaszce wyłożyć ciasto francuskie, posmarować serkiem śmietankowym. Ułożyć na to ugotowane szparagi i pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz